SUDAN’DA YETİM TALEBELERE KUR’AN HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

Sudan’da yetim talebelere Kur’an hediyeleri takdim edildi…

Vakfımız bünyesinde eğitim hizmeti veren kurumlarımızdan Çamlıca İlahiyat Yükseköğretim Yurdu’nda kalan öğrencilerimiz “Hediyen Kur’an Olsun” çağrısıyla sosyal sorumluluk anlayışıyla başlattıkları yardım kampanyasıyla, Sudan’da hafızlık yapan yetim talebelere 1111 adet Kur’an-ı Kerim dağıtılmasına vesile oldular.
Sudan’da maddi sıkıntılar içinde okuyan talebeler, Kur’an-ı Kerim’leri olmadığı için tüm Afrika ülkelerinde aslında şartların gerektirdiği geleneksel bir yöntem olan ‘Luh’ denilen tahta levhalar aracılığıyla hafızlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Bu yöntemde ayetler mısır sapından yapılmış kamışların kömür boyasına batırılması ile levhalar üzerine yazılıyor ve ezberleninceye dek silinmeden bekletiliyor; ezber tamamlanınca levha siliniyor ve yeni dersler levhaya yazılıyor.
Her öğrencinin ezber yapacağı bir Kur’an-ı Kerim’i olmadığı için bu şekilde zorluklar içerisinde eğitimlerini sürdüren yetim talebeler, toplanan yardımların vakfımız tarafından proje haline getirilmesiyle Türkiye’den gönderilen yeni Kur’anlarına kavuşarak artık daha kolay ve hızlı bir şekilde hafızlıklarını devam ettirmeye başladılar.
AFRİKA veya EĞİTİM yazıp 4832’ye SMS atarak 15 TL bağışlayabilirsiniz.